7
Mar
Soal Selidik Kaedah BBT

Salam,

Alhamdulillah, dari hari-ke hari, bilangan pelawat ke laman www.MudahHamil.com dan juga blog ini sentiasa meningkat. Maka kami ingin mengambil kesempatan ini untuk buat soal selidik yang sangat penting tentang tahap pengetahuan anda tentang kesuburan.

Saya yakin, sebahagian besar dari anda sudah baca report ‘Mengesan Kesuburan Dengan Kaedah BBT’.

Oleh itu, kami ingin meminta jasa baik daripada pelawat-pelawat blog ini untuk meluangkan masa beberapa saat (rasanya tak sampaipun seminit) untuk mengambil bahagian dalam kaji selidik ini.

Sila Lihat ‘Side Bar’ untuk ‘poll’ ===================================>>>


Jutaan terima kasih atas kesudian anda untuk meluangkan sedikit masa.

Share/Save/Bookmark

17 Responses to “Soal Selidik Kaedah BBT”

  • haslinda says:

    punca_punca dan masalah tidah hamil walaupun semua rawatan dah diikuti….

    [Reply]

  • miza says:

    sebelum kahwin saya mempunyai masalah dgn haid. saya pernah tidak dtg haid dlm masa setahun.doktor telah memberi ubat dan selepas mengambil ubat itu haid saya mula teratur. masalahnya sekarang ialah saya belum lagi mengandung.apakah masalah haid saya sebelum ini puncanya???? tolong lah saya

    [Reply]

    yati Reply:

    doktor tidak risau bila sy bagitahu yang saya tidak dtg haid, masalah sekarang sy dh kawin 2 tahun tapi masih tidak mengandung malah menyuruh saya untuk bertenang sj.. sy juga tidak datang haid setiap bulan, haid datang bila sy makan ubat..itu pun untuk bulan tersebut saja…

    [Reply]

    siti Reply:

    saye pn mempunyai masalah mcm awk jugak.tp xtau cane nk wat.doktor ckp saye xder masalah.tp period mmg xdtg kalu saye xmkn ubt.

    [Reply]

  • ifandy says:

    sebelum berkahwin saya tidak pernah mengalami masalah dengan kitaran haid.kitaran haid sy normal. masalah timbul selepas beberapa bulan berkahwin apabila kitaran haid saya tidak lagi normal di mana sering datang haid lewat.sekarang saya belum mengandung lagi. adakah ini punca saya belum lagi mendapat zuriat?

    [Reply]

  • ida says:

    Saya sudah berkahwin selama setahun tapim masih belum hamil, haid saya teratur, apa yang patut saya lakukan, saya kurang faham akan kaedah BBT, tolong jelaskan secara teperinci?

    [Reply]

  • nadiah says:

    sebelum kawen sy x de mslh tentang haid… stlh 2 thn kawen sy punya haid terganggu.. x penah pegnant….
    ade wt follow up hospital… sy dan husband x de mslh…
    selepas mkn pil hormon haid sy mula terganggu….
    blh tolong sy ?

    [Reply]

  • anie says:

    saya telah mempunyai seorang anak berumur 10 tahun,sepanjang sepuluh tahun itu saya pernah makan pil perancang keluarga selama 3 tahun,kemudian berhenti kerana ingin mengandung.Namun,nasib kurang menyebelahi saya,saya telah 2 kali keguguran pada awal kehamilan iaitu 2 hingga 3 bulan kandungan.Haid saya teratur,cuma saya mengalami kesakitan iaitu prementrual dan kesakitan itu memang agak teruk.Darah haid saya pula memang berketul-ketul dan berwarna merah gelap.Adakah itu dinamakan darah kotor yang menyebabkan saya tidak mengandung.Saya sering kali mengalami kesakitan pada bahagian kiri,adakah saya mengalami masalah kesihatan lain.

    [Reply]

  • shams says:

    Salam…
    saya da 10 bln kawen, and saya da cube kaedah BBT setakat ni dh 6bulan. N saya dpt tau kaedah tu dr buku “taking charge of your fertility”-mmg sgt bagus bukunye, kluaran luar negara. saya terserempak laman nih. Skrg saya n suami masih cube dptkn zuriat n buat diagnos bwh arahan doktor. doktor cadang buat IUI tp masih blom pikirkan lagi.. bukan ape, masalah kewangan… takde zuriat, tp nak buat check up sume tu, kurang pulak rezekinye.. tak tau la cmne.. sedih jugak..
    berat badan saya dlm 78kg.. ikut BBT, ovulation saya occur. temp abit lower tp da buat ujian TFT-thyroid function test, normal. suami ok, tp berat bdn pn lebih kurg saya. Mungkinkah itu sebab kami susah dpt zuriat? berat bdn… saya mmg teringin sgt2 nk zuriat..selama ni asyik nangis je tgk org dpt baby… lagi la kalo org br kawen, trus dpt baby, n org yg ade anak, dpt anak lg.. sedih sgt, kdg2 give up.. nk ubat kesedihan g melancong ke buat aktiviti ape2 ke, sume pakai duit, tp duit kurang… gaji msg2 pn cukup2 makan, blom lg kalo ade bende2 yg tak jangka.. balik raya ke, spek patah ke…sedih sedih…

    [Reply]

  • cinda says:

    doktor, saya telah berkahwin selama 5 tahun. keadaan haid saya sangat teratur iaitu 28 hari..tanda subur juga ada tp samapai sekarang tak pernah lekat. untuk pengetahuan doktor, sepanjang 21 hari saya free kami hanya bersama 4 atau 5 kali sahaja. Apa pendapat doktor?

    [Reply]

  • eena says:

    Saya berumur 40 tahun. Baru berkahwin pada Januari 2009. Selepas 3 bulan berkahwin belum ada tanda2 yang saya hamil. Saya berjumpa doktor dan doktor memberikan saya ubat subur selama 3 bulan berturut2. Doktor juga telah membuat pemeriksaan dan mengatakan saya tidak mengalami apa2 masalah. Selepas setahun saya mencuba kaedah mengurut tetapi masih belum ada tanda2 untuk hamil. Apakah yang perlu saya lakukan dan apakah masalah saya yang sebenarnya.

    [Reply]

  • ida says:

    Saya kawin 2002.hingga sekarang belum dapat zuriatperiod saya x pernah miss.antara 28-29 kitarannya.pernah buat iui 3 kali tapi gagal.dok kata kami suami takde masalah tetapi saya mempunyai masalah endometrisis.macamanalah agakya ye..sedangkan orang lain ada juga masalah endo tapi masih boleh hamil?

    [Reply]

  • mina says:

    saya telah mempunyai seorg ank berusia 3 thn,tp saya ada masalah hamil ank kedua,saya dah cuba rawatan kampung byk kali tp msih blm berhasil.masih blm lg jumpa doktor.sebelum ni saya pernah makan pil perancang regevedon slama 6 bulan,saya brhenti apabila saya risau dan dapati ketika dtg period byk drh yg bktul2.saya ml merancang nak ank semula ketika umur ank petama 1 thn 3 bln,tp sdihnya smpai skrg saya blm hamil,kcian saya tgk ank saya tak ada kwn brmain.adakah sbb ada ksn sampingan pd ubat perancang regevedon yg saya ambil menyebabkab saya tidak hamil?tlg jelaskan…terima kasih

    [Reply]

  • ct hajar says:

    sebelum kahwin saya tiada pernah mengalami masalah period…tak pernah lewat selalunye tepat..tapi dah kawen kitaran haid saye tidak teratur…lewat dan kadang2 memakan mase yg lame untuk berhenti…adekah sebab tubuh badan saya yg gemuk ini…sudah 3 tahun dan saya masih lagi belum dikurniakan cahayamata..

    [Reply]

  • haslina mat yassin says:

    Ingin bertanya bagaimana untuk mndapatkan alat BBT?

    [Reply]

  • Rona says:

    Hi,

    Saya M’sian, tapi menetap di US. Trying to conceive about 2 years. I am doing BBT for two months now, other than that, using OPK, preseed, softcups. I am ovulate regularly. I will let you know if this charting and OPK is working for me, because before this I use calendar, and boy I was wrong, my ovulation days actually different from the calendar. So ladies, start taking charge of your BBT, OPK and Cervical Mucus. It says it take a year for normal couple to success, so don’t worry if you’re not.

    [Reply]

  • hanna says:

    Klu period saya mmg every month x teratur since sblm kwen lg..adakh tu slh satu punca sy x pregnant lg….tq

    [Reply]

Leave a Reply

Ebook Percuma
Ebook Rahsia Mudah Hamil
Soal Selidik Kaedah BBT
Ovulation Calculator
Like FB FanPage
wordpress stats plugin