Archive for the ‘Umum’ Category

1
Jun
Facebook Fanpage Rahsia Mudah Hamil Dilancarkan..

Alhamdulillah, dengan ini kami lancarkan Fanpage Rahsia Mudah Hamil.

Semoga dengan adanya fanpage ini, ia akan jadi satu medium untuk ami berhubung dengan semua subscribers Rahsia Mudah Hamil. Dari semasa ke semasa Insyaallah kami akan berkonsi tips-tips ringkas dan berita-berita terkini melalui fanpage ini. Sebarang bentuk penulisan yang agak panjang kami akan kongsikan dalam bentuk entri di blog ini manakala penulisan-penulisan yang lebih detail dan panjang kami akan buat dalam bentuk report/ebook ringkas.

Oleh itu, pastikan anda klik ‘LIKE’ pada FANPAGE RAHSIA MUDAH HAMIL untuk memastikan sebarang update terkini dari kami terpapar di News Feed Facebook anda.

Namun kami ingin ingatkan bahawa ia bukanlah satu ruangan untuk soal jawab tentang kesuburan. Jika anda ada sebarang masalah-masalah tentang kesuburan, seperti yang kami sarankan sebelum ini, anda perlu berjumpa doktor untuk mendapatkan konsultasi yang profesional dan sempurna. Sebab itulah jika anda perasan, jarang kami jawab sebarang soalan-soalan tentang kesuburan pada ruangan komen di blog ini.

So, jangan tunggu lagi. Terus lawati dan klik ‘LIKE’  Fanpage Rahsia Mudah HamilKLIK SINI

Share/Save/Bookmark

17
Sep
Selamat Hari Raya Aidilfitri

Salam Ramadan,.

Kami ingin membat sedikit imbasan terhadap ‘projek MudahHamil.com’ dalam bentuk kronologi

Oktober 2008

Laman mudahhamil.com diwujudkan dengan menyebarkan report percuma ‘Mengesan Kesuburan   Dengan Kaedah BBT’.

Mac 2009

Blog Rahsia Mudah Hamil diwujudkan.

Jun 2009

Ebook ‘Rahsia Mudah Hamil’ dilancarkan.

Ogos 2009

Blog ‘Rahsia Mudah Hamil’ berwajah baru dengan design theme custom made oleh seorang wp theme designer tempatan iaitu Bro Kodin

2010?

Tunggu kemunculan Ebook kedua kami tentang kesuburan. Target kami untuk menyiapkannya pada 2009 nampak macam tersasar sedikit.  Sama seperti Ebook Rahsia Mudah Hamil dulu, bukannya ia tak boleh disiapkan awal, tetapi kami ingin berikan yang terbaik kepada anda. Mereka yang telah membaca Ebook Rahsia Mudah Hamil pasti tahu bahawa isi kandungannya bukanlah suatu bentuk penulisan yang dihasilkan dengan tergesa-gesa.

Sehubungan dengan itu, kami ingin mengucapkan terima kasih kepada pembaca-pembaca blog ini yang selama ini sentiasa memberikan sokongan buat kami untuk meneruskan usaha kami yang tidak seberapa ini.

Bulan depan (Oktober 2009), mudahhamil.com insyaallah akan berusia setahun. Namun banyak kelemahan-kelemahan kami dalam menyampaikan ilmu-ilmu yang berguna kepada anda. Oleh itu, jika ada mana-mana tulisan kami yang menyebabkan anda tersingung atau terasa hati sama ada melalui blog, email ataupun ebook, kami ingin mengambil peluang di Hari Yang Mulia ini untuk Memohon Ribuan Kemaafan daripada anda.

Kami ucapkan Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin.

Kad Raya

Kad Raya

Share/Save/Bookmark

4
Aug
Rahsia Kasih Sayang Suami Isteri

Dugaan tanpa zuriat adalah merupakan suatu ujian yang berat terhadap sesebuah rumahtangga. Ia akan menjadi semakin rumit bila terdapat campurtangan dan hasutan dari pihak luar. Mungkin tidak semua, tetapi terdapat sebahagian rumahtangga yang goyang dengan ujian ini. Bahkan ada yang mengambil keputusan untuk berpisah. Ini adalah suatu perkara yang perlu dielakkan daripada berlaku. Apa sahaja masalah yang berkaitan dengan kesukaran untuk dapat zuriat adalah masalah bersama yang perlu ditangani bersama-sama. Sebarang ketegangan tidak sedikitpun akan membantu.
Selain dari melakukan ikhtiar-ikhtiar untuk mendapatkan rawatan kesuburan, jangan sekali-kali kita abaikan kepentingan dalam menjaga keharmonian rumahtangga.

Kami bukanlah pakar motivasi yang pakar dalam memberi nasihat berkenaan dengan keharmonian rumahtangga. Kami juga adalah pasangan suami isteri biasa seperti orang lain yang kadang-kadang ‘tergigit lidah’.

Namun, keharmonian rumahtangga adalah sebahagian dari cita-cita utama setiap pasangan suami isteri. Ketika kami mencari-cari bahan untuk penulisan ebook kedua kami, terjumpa sesuatu di internet…. Emm, mungkin ini adalah penyelesaiannya iaitu sebuah ebook yang bertajuk ‘Doa Pengasih‘.

doa pengasih

doa pengasih

Anda boleh klik link di bawah untuk maklumat lanjut.

>>EBOOK DOA PENGASIH<<

Tajuk ebook ini memang sangat menarik, tetapi kami ragu-ragu dengan isi kandungannya pada mulanya kerana istilah ‘Ilmu Pengasih’ yang terkenal dengan unsur syirik dikalangan masyarakat kita bermain-main di kepala kami. Kami email penulisnya untuk meminta penjelasan lanjut tentang isi kandungannya. Esoknya kami dapat balasan email dari penulis ebook tersebut yang memberi jaminan bahawa isi kandungannya tidak lari dari batas-batas syariat islam. Kami lebih yakin bila mendapat tahu bahawa penulisnya adalah lulusan aliran sains dan agama dari Universiti Tempatan. Secara kebetulan pula, penulisnya membuat pengakuan bahawa beliau adalah merupakan salah seorang pembeli ebook Rahsia Mudah Hamil. Dengan senang hatinya, penulis tersebut iaitu saudara Munib telah memberikan kami satu salinan ebook Doa Pengasih secara percuma.

Hari tu juga kami baca ebook Doa Pengasih ini dan mendapati bahawa ia bukan semata mata tentang hubungan cinta pasangan kekasih saja. Malah ia boleh diaplikasikan pada sesiapa saja yang ingin dikasihi, contohnya seorang pekerja yang ingin diberi perhatian oleh majikan, atau seseorang yang ingin sentiasa disenangi oleh temannya, atau apa saja subjek berkaitan cinta & kasih sayang, termasuklah doa untuk diamalkan oleh isteri supaya dikasihi suami dan doa oleh suami supaya dikasihi oleh isteri.

Tak perlulah kita amalkan ilmu-ilmu hitam untuk pengasih kerana ia bukannya menyelesaikan masalah, tetapi menambahkan lagi masalah yang ada. Ilmu-ilmu hitam tersebut pada zahirnya sahaja dapat membuatkan kita dikasihi suami/isteri, bukannya datang dari hati, tetapi dari mainan syaitan.

Allah mempunyai 100 kasih(rahmat), satu diberikan pada semua penduduk bumi untuk dikongsikan bersama oleh manusia, haiwan & makhluk lain. Dengan satu kasih(rahmat) inilah kita saling menyayangi antara satu sama lain, walaupun berbeza agama, bangsa, negara, dll. Haiwan pun mendapat manafaat dari kasih(rahmat) Allah swt ini. Apatah lagi kita sebagai manusia yang mana hati-hati setiap manusia dimiliki oleh Allah swt. Melalui doa-doa pengasih ini, Insyaallah, Allah swt akan mengubah hati-hati suami/isteri khususnya atau sesiapa sahaja dapat mengasihi kita dari hati yang ikhlas.

Ringkasnya, kandungan web ini adalah tentang bagaimana menjalinkan hubungan kasih sayang sesama insan.

Maha suci Allah yang menciptakan segalanya.

Semoga perkongsian ini ada manafaatnya.

Abu Jarir & Ummu Aisyah

Share/Save/Bookmark

2
Jun
Ebook Rahsia Mudah Hamil Dilancarkan

Dengan lafaz bismillahirrahmanirrohim…

Kami melancarkan jualan Ebook Rahsia Mudah Hamil

anda boleh terus ke laman jualan di

www.MudahHamil.com

Share/Save/Bookmark

26
May
Ebook Rahsia Mudah Hamil Bakal Dilancarkan

Apakah perasaan anda bila keletihan menempuh suatu perjalanan yang sangat jauh, tetapi bila sudah hampir tiba ke destinasi? Perasaan excited, lega dan macam-macam lagi?

Begitu juga kami, iaitu dari aspek penulisan/penghasilan ebook Rahsia Mudah Hamil seolah-olah menempuh suatu perjalanan yang sangat jauh. Sekarang proses tersebut sudah sampai ke penghujung. Dalam masa beberapa hari lagi, ia bakal jadi tatapan para pembaca. Kami sendiri seolah-olah tidak percaya bahawa setelah kajian dan penulisan yang mengambil masa lebih dari 3 tahun akhirnya ia bakal dilancarkan pada hari ISNIN, 1 JUN 2009.(Bulan Jun adalah Bulan Kesedaran Kesuburan Antarabangsa/World Fertility Awareness Month)

Sekarang kami tersangat sibuk baik dari segi teknikal, perancangan pemasaran, final editing dan macam-macam lagi. Sejak seminggu lalu, kami telah kemukakan review copy kepada 8 orang untuk mendapat maklumbalas awal tentang ebook tersebut. Kami menunggu sebarang komen dan pandangan mereka tentang Rahsia Mudah Hamil tetapi tidak ada sebarang reply. Perasaan risau mula timbul kerana kami sangka ebook kami ini tidak berjaya menambat hati mereka. Selama 3 -4 hari kami dalam perasaan gundah gulana sehinggalah kami terima maklumbalas pertama, iaitu dari seorang doktor yang telah memberi maklumbalas yang sangat positif. Berikut petikan dari email beliau…

TAHNIAH tak terhingga buat Ummu Aisyah & Abu Jarir atas usaha yang telah dilaksanakan. Excellent! Sungguh ianya satu usaha yang amat murni...”


Seterusnya satu demi satu maklumbalas positif yang telah kami terima antaranya ialah:

“Tahniah!!!!!!! coz dah berjaya hasilkan ebook yang betul2 boleh di terima pakai…”

“Wow cayalah..hebat ebook ko! Very informatif”


dan kemudian seorang lagi doktor yang selesai baca dan sedia berikan testimoni ikhlasnya..ia kami paparkan dalam laman web mudahhamil.com.

Dan salah seorang dari mereka yang juga merupakan seorang kawan lama saya(sedang buat  pHD in Genetics), oleh kerana terlalu excited membaca hasil tulisan saya, telah menawarkan khidmat percuma untuk membuat Proof Reading. (khidmat anda ini tidak akan disia-siakan..insyaallah)

Akhir sekali, kami sedang dalam proses untuk mengemukakan Ebook ini kepada seorang tokoh. Siapa dia? Biarlah rahsia. Mudah-mudahan beliau sudi meluang sedikit masa untuk membaca sepintas lalu hasil tulisan kami ini.

Kepada semua yang telah diberikan review copy, kami ucapkan ribuan terima kasih atas sokongan anda. Ternyata ia mengembalikan semangat kami untuk menghasilkan yang terbaik.

Kepada subscibers kami sejak dari november 2008, insyaallah kami akan tepati janji tentang tawaran istimewa tersebut. Sila periksa email anda pada 1 jun 2009 ni ya.

Kepada semua pembaca blog dan mereka yang berminat untuk mendapatkan ebook Rahsia Mudah Hamil, Insyaallah isi kandungannya tidak akan mengecewakan anda.

Kepada mereka yang sudah TERBELI satu ebook tentang Rahsia _ _ _ _ _ _ Hamil yang 2-3 minggu dilancarkan sebelum kami, mudah-mudahan nanti anda boleh bezakan antara intan dan kaca. Kami ada tawaran menarik untuk anda. Tunggu entri seterusnya dari kami.

Akhir sekali, Jangan Lupa : 1 JUN 2009 pelancaran Ebook Rahsia Mudah Hamil.

Sekian..

Abu Jarir & Ummu Aisyah

p/s: kami juga telah redesign ecover ebook dan nampak jauh lebih menarik dan sekaligus menunjukkan kesungguhan kami untuk berikan yang terbaik kepada anda….hmm nak tengok? Kami tunjuk sikit je la. Gambar penuh nanti tunggu 1 jun 2009 ya.



Share/Save/Bookmark

23
Mar
Post Pertama: Tarikh yang cukup bermakna

Salam kepada semua pembaca blog.

Hari ini tanggal 22.3.2009 adalah hari kelahiran blog ini.

Ia sengaja dirancang sedemikian kerana ia juga adalah bersempena dengan hari ulangtahun ketiga cahayamata pertama kami Aisyah Sofiyyah Binti Hariri. Gambar di atas adalah gambar yang dirakam beberapa saat, sejurus selepas lahirnya Aisyah. Saat ini adalah sangat indah dan sangat bermakna bagi kami. Kami doakan insyaallah suatu hari nanti anda juga akan mengalami saat-saat indah yang sama. Dari semasa ke semasa, teruskan bersama blog ini. Semoga kandungan dalam blog ini akan dijadikan panduan dan diambil manafaat daripadanya.

Share/Save/Bookmark

Ebook Percuma
Ebook Rahsia Mudah Hamil
Soal Selidik Kaedah BBT
Ovulation Calculator
Like FB FanPage
wordpress stats plugin